Dit is deel 2 van het verslag van onze reis naar Zuid-West Amerika , vanwege een datalimiet halverwege het verslag waren we genoodzaakt om een nieuw blog te starten.
De eerste dagen van onze reis zijn te vinden door op deze link te klikken.

dinsdag 7 augustus 2012

dag 18 - Monterey

We worden wakker van de wekker, die om 6.15 uur gezet is! Dus helaas zoals "Twinmom" voorstelde, geen shoppen bij de A&F voor Iris, maar koffers dicht ritsen, even ontbijten. Dan halen Harm en Iris de auto uit de garage, Thijs en ik slepen de bagage naar beneden. Dat is nog een heel gedoe, dit is een klein hotel met smalle gangen, denk aan een oud Amsterdams grachtenpand, wat niet echt berekend is op grote koffers. Gelukkig is er wel een lift, ook al is hij uit het jaar kruik. Eerst doe je met je hand de deur open, billen er tussen om de deur open te houden, dan een zwaar metalen hekwerk wat als een harmonica schuift in bdwang houden. Als alle armen en benen in gebruik zijn, moet je nog proberen een koffer naar binnen te rijden, een hele uitdaging dus, maar samen lukte het. Qua timing loopt het soepel, als wij met de koffers beneden aankomen, staat Harm precies voor de deur. Om 7.40 rijden we San francisco uit op weg naar Monterey.
De reis verloopt voorspoedig en rond 10 uur parkeren we de auto bij het Monterey Bay Aqaurium. In dit aquarium leven 200 dieren die voorkomen in the Pacific, de Stille Ocean. We brengen er een paar uur door, Thijs is super blij als blijkt dat er in het aquarium ook een hamerhaai blijkt te zijn, die moest hij altijd nog eens zien.  het Aquarium is net als verschillenden winkeltjes gehuisvest in de oude sardienfabrieken van Monterey. Tot ong.1942 was Monterey een bloeiend vissersplaatje wat leefde van de sardienen visserij. Door overbevissing was het rond 1940 voorbij met de visvangst en moesten de fabrieken sluiten. 

Met behoorlijke trek lopen we het plaatsje in op zoek naar een restaurantje. We komen terecht bij Bubba Gump, een vistestaurant met uitzicht op de oceaan. Als voorgerecht nemen we iets met gefrituurde uien, wat klinkt als een blooming onion, maar eigenlijk nog lekkerder smaakt.....
Na het eten rijden we eerst naar de Best Western die we in Monterey hebben geboekt voor vannacht. We checken in, droppen de bagage in de kamer drinken wat en stappen in de auto om er nog een tijdje op uit te gaan. Monterey heeft een prachtige kust, waar veel wildlife uit de zee te zien is. We gaan daarom de 17-mile Drive rijden die langs de kust en door Del Monte Forest leidt. Deze route ligt op het schiereiland "Pebble Beach", Tussen Monterey en Carmel, waar naast 7 (dacht ik) golfbanen ook de meest fantastische huizen liggen. Wij gaan de route echter rijden voor de fantastische uitzichten en hopelijk veel dieren. Voor je dit State Park in rijdt, moet je wel eerst toegang betalen, waarna je een kaartje met de route en een paar vriendelijke woorden krijgt.

De weg is prachtig, we zien veel zee-otters, heel, heel veel zeehonden en zeeleeuwen. Maar ook allerlei vogels, eekhoorntjes en weer herten...

De zeehonden en zeeleeuwen liggen op allerlei rotsen te zonnen, of spelen in het water. Echt geweldig om te zien en te horen. je hoort ze namelijk van afstand behoorlijk geluid maken. We vonden het echt heel speciaal, zoveel van deze dieren in het wild te zien. Ongelofelijk dat die schijnbaar onhandige dieren op het land zo hoog op de rotsen kunnen klimmen.  Iris heeft halverwege de route een aanbidder, 1 eekhoorntje komt steeds bij haar schooien. Wildlife mag eigenlijk niet gevoerd worden, maar deze eekhoorntjes zijn al verwend met eten van mensen en blijven dus naar mensen toe komen voor makkelijk eten.




gereden miles: 121 
temp: rond de 18/19 gr
weer: bewolkt, 's middags zon

8 opmerkingen:

  1. Tja het wordt een beetje eentonig mijn reacties maar: schitterend weer!! Wat een mooie kust en ik kan me voorstellen dat als je zoveel dieren in het echt ziet dat super leuk is. Cute eekhoorntje hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sluit me bij Saskia aan, geweldig en weer mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De 17miles drive is echt schitterend, die rotsen en de zee geven een prachtig uitzicht.
    De "Pebble Beach" golfcourses zijn ook waanzinnig, maar dan moet je wel van golf houden natuurlijk ;-) Zij bevinden zich op een "resort" waar je als toerist kunt rondrijden en een mooi uitzicht hebt op de golfbanen, de mooie villa's ;-)en de kust.
    Have Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Snel een paar dagen bijgelezen,mooie foto,s van San Francisco wel knappe steilen straten maar de Golden Gate brug is schitterend om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die eekhoorntjes zijn lief he? Ik had een koekje en ze kwamen het gewoon uit je handen pakken, zo lief. Mooie foto's verder!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig ! Ik mis alleen de foto's van de enige echte Pebble Beach golfbaan natuurlijk ;-) ! Maar allemaal weer prachtig daar !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toch klinkt het wel als een hele leuke locatie waar jullie hebben gezeten met je hotel, zo'n lift is weer eens wat anders;)
    En ik sluit me aan bij een ieder hierboven...wat een mooie omgeving en leuke foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat schattig eekhoorntjes voeren.... mooi weer, vakantie ..., kan het beter ??

    BeantwoordenVerwijderen